© 2019 VAN BEEK Communicatie

+31 6 14 33 91 49

HAAL MEER UIT UW PRESENTATIE

Kent u uw eigen kracht? 

Kent u de kracht van uw non-verbale communicatie?

Vorige week schreef ik over mijn ontmoeting met een oud-cursist die me na 5 jaar stralend kwam vertellen hoe waardevol de training ‘Presenteren: een kwestie van gewoon doen’ voor hem en zijn bedrijf was geweest. Ik was verguld van deze zonnestraal op de vroege Pinksterochtend terwijl ik, tezamen met m’n loopmaatje, zat bij te komen van een rondje bos. Zijn gezicht sprak boekdelen. Ook dat van zijn vrouw en zoon. 

# Presenteert u al enkele jaren en heeft u het gevoel dat uw boodschap niet beklijft?

# Ziet u uw geest soms dwalen en ziet u uzelf staan?

# En focust u vooral op de mensen die halverwege uw presentatie uitgebreid gapen?

 

Heeft u er weleens over nagedacht hoe dit te voorkomen? Dat u dit zelf kunt veranderen? Dat u absoluut geen extravert gedrag hoeft te hebben om een inspirerende presentatie te geven?

 

Ooit had ik mijn eerste openbare optreden in een praatgroepje van de plaatselijke kerk. Ik was 15 en vond het verschrikkelijk. Ik stierf 1000 doden toen de gespreksleider bij mij stilhield en mij vragen stelde. Het zweet brak me uit en het leek alsof alle groepsgenoten vervaagden… Ik was met stomheid geslagen, brabbelde wat voor me uit en voelde me in m’n hemd staan.

Toen ik 30 was had ik mijn eerste one-woman-show. Ik stond op de bühne en keek naar 1000 mensen. Nu hield ik bewust mijn mond. Dit trok de aandacht. Ik had een interactief programma en verleidde mijn publiek tot het doen van allerlei oefeningen die bijdroegen aan het onthouden van de boodschap. Er was veel hilariteit: één van de vele basis-ingrediënten om te komen tot blijvende gedragsverandering.

Ik had in die jaren niet stilgezeten. Ik had werk gemaakt van datgene wat me moeilijk afging.

 

@  Hoe doet u dat? Maakt u werk van datgene wat u lastig vindt? Of doet u gewoon elke keer maar weer hetzelfde en wordt u gewoon wat immuun voor de reacties van uw publiek?

@ Hoe is uw non-verbale uitstraling? Ben u uzelf daarvan bewust? Weet u waar uw sterke kanten liggen en ook uw minder sterke kanten?

@ Hoe verhoudt uw non-verbale communicatie zich tot uw verbale communicatie? Heeft u een script aan de hand waarvan u presenteert? Is hierin voldoende ruimte voor uzelf?

 

Heeft u zin om bovenstaande onder de loep te nemen opdat:

·     Uzelf de regie houdt op dat podium

·     U energiek presenteert

·     U kunt vertrouwen op het gewenste effect

 

Maak het concreet:

-      Een telefoongesprek waarin u zicht krijgt op uw persoonlijke aanpak

-      Een VIP-dag waarin u gedurende 2 dagdelen alle aandacht krijgt 

-      Een workshop met ondernemers/managers inclusief coaching-on-the-job

Mail of bel me gerust en we maken een geheel vrijblijvende telefoonafspraak. Schroom niet! Alleen het telefoongesprek levert al op.

Hartelijke groet!

VAN BEEK Communicatie

Claim uw Leiderschap: doe (‘t) gewoon!

ellie@vanbeekcommunicatie.com   +31 6 1344 9149